Garderoba unei femei: Obiecte indispensabile

Garderoba unei femei: Obiecte indispensabile

Garderoba unei femei cuprinde nenumarate obiecte vestimentare: palarii, genti, rochii, bluze, esarfe, pantaloni, fuste. Multe dintre ele se demodeaza, iar de la un sezon la altul ne regasim in situatia in care tocmai topul preferat trebuie pus la naftalina.
Insa dincolo de trendurile setate de marile case de moda, exista piese vestimentare vesnic tinere, care pot fi chic indiferent de ceea ce ne dicteaza revistele de specialitate. Unii le denumesc clasice, altii, cameleonice, datorita capacitatii de a se reinventa. Noi le numim indispensabile:

Little black dress. Nu mai este un secret pentru nimeni ca o rochie clasica, neagra este solutia potrivita pentru o ocazie speciala. Aceasta piesa vestimentare se poate metamorfoza in functie de eveniment: clasica daca adaugam un colier din perle, gotica, daca asortam cu accesorii intunecate si opulente sau exotica, in cazul unui colier supradimensionat, in culori puternice precum verde smarald sau corai.

2 Camasa alba de inspiratie masculina. Acest obiect vestimentar, ca si rochia neagra, reprezinta o investitie pe termen de lung, de aceea trebuie sa ne asiguram ca este de cea mai buna calitate. O puteti purta la birou, pentru a crea o tinuta office sau, pentru un aspect casual, o puteti asorta cu o pereche de blugi lejeri.

3 Pantofi stiletto. Nu aveti nicio scuza daca nu exista o asemenea pereche in dulapul dumneavostra. Acesti pantofi va pot scoate din anonimat o tinuta simpla sau va pot salva in cazul in care nu aveti ce sa incaltati la un eveniment pretentios. Indiferent de tendinte, o reinterpretare a acestor incaltari veti regasi in mai toate colectiile. Pentru a fi siguri de reusite, alegeti culoarea neagra sau rosie, pentru cele mai indraznete dintre voi.

4 Sacou lejer. Sacoul se afla pe lista obiectelor indispensabile din simplu motiv ca poate fi deopotriva clasic sau de zi cu zi. Indiferent de situatie, sacoul va salveaza atunci cand trebuie sa puneti ceva deasupra unei camasi, unui tricou banal din bumbac sau deasupra unei rochii pretentioase.

5 Palton pana la genunchi. Daca pana acum nu v-ati achizitionat o haina calduroasa din stofa, care sa nu treaca de nivelul genunchilor, iarasi nu aveti nicio scuza. Oricare ar fi tendintele, o croiala clasica si o culoarea la fel de clasica (negru, gri, beige) va pot asigura succesul, indiferent de numarul anilor care s-au scurs de la prima purtare.

6 Geanta clasica. Poseta cu taieturi clasice, de dimensiuni medii, usor business, reprezinta cheia catre un stil care nu se demodeaza. De aceea este importanta calitatea pentru ca vorbim de un accesoriu care poate fi purtat ani la randul.

7 Tricouri din bumbac in culori neutre (gri, alb, beige). Poate ca nu par atat de stilate ca obiectele enumerate mai sus, insa va asiguram: sunt indispensabile. Fie ca alegeti sa le purtati la plimbare, la birou, asortate cu o fusta pix neagra sau cu o pereche de jeansi, tricourile din bumbac in nuante discrete pot fi adaptate in fel si chip, in functie de ocazie.

8 Lant subtire, fin din aur cu un pandantiv discret. Ar mai fi si perlele. Insa daca lantisorul subtire de aur poate fi purtat cu o rochie clasica, una exotica, un top din dantela, un tricou din bumbac, nu putem spune acelasi lucru si despre perle, acestea nefiind atat de flexibile.

9 O pereche de jeansi clasici. Blugii drepti, usor largi nu pot lipsi din garderoba voastra. Acestia sunt solutia unei dimineti in care va treziti fara chef, dar vreti sa fiti stilate. Totodata pot fi purtati cu pantofii stiletto rosii mentionati mai sus pentru o tinuta smart sexy.

10 Un pulover gros, tricotat. Dincolo de faptul ca este foarte util in iernile geroase, este o piesa vestimentara care nu isi pierde din frumusete. Puteti alege, in functie de tendinte si dispozitie, sa il purtati cu blugi, cu o pereche de colanti sau cu o fusta lunga.

11 Ochelari de soare. Orice tinuta poate fi scoase din anonimat cu ajutorul unei perechi de ochelari clasici, cu rame groase, in tonuri inchise. Alegeti sa cheltuiti ceva mai multi bani pentra ca, pana la urma, va protejeaza ochii pe termen lung.

12 O poseta plic. Acest timp de geanta este potrivita pentru evenimentele cu pretentii. Fie ca este vorba de o nunta, o petrecere sau o iesire in club, poseta plic este un must-have. Optati pentru culoarea neagra.

13 O fusta pix (care urmeaza linia corpului si se termina deasupra genunchilor). Extravagantele vin si pleaca, insa o croiala clasica ramane in timp. Este si cazul fustei pix, care se poate metamorfoza in functie de situatie: casual daca adaugam un tricou, business daca punem o camasa sau chic/pretentios, daca optam pentru un top din matase, vaporos.

14 O pereche de ghete de inspiratie masculina. Acest tip de incaltaminte este totodata comod si elegant. In plus, pot fi purtate atat la plimbare, la film, la teatru, intr-o tinuta androgina, cat si la birou, cu o pereche de pantaloni eleganti, din stofa.

15 O esarfa. Poate parea un lucru banal, insa o esarfa reuseste sa schimbe o tinuta in mod miraculos. Puteti fi boho-chic, daca alegeti sa o purtati in vacanta pe post de turban, puteti fi rafinate daca o prindeti in jurul gatului in forma de funda sau puteti fi nonconformita daca o prindeti de poseta sau de cureaua pantalonilor.

Poate ca lista obiectelor indispensabile pare prea generoasa, insa avand toate aceste piese va puteti asigura un stil curat, elegant, simplu, care promite sa nu isi piarda din farmec odata cu trecerea anilor.

Sursa: Curs de Fashion

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!