Cum sa te imbraci daca ai forme generoase

Cum sa te imbraci daca ai forme generoase

Femeile cu forme generoase si-au dorit dintotdeauna sa para mai slabe, mai delicate, de ce nu, chiar filiforme. Ei bine, la o silueta filiforma se ajunge dupa mult efort fizic, dieta si vointa. Dar ca sa pari mai subtire, iar formele tale sa nu fie atat de evidente, nu ai nevoie decat de cateva trucuri vestimentare. Pentru ca, nu-i asa, nu toate hainele, croielile, imprimeurile se potrivesc tuturor.

Spune NU hainelor stramte!

Primul instinct al doamnelor si domnisoarelor rubensiene este sa isi cumpere obiecte vestimentare cu un numar mai mic. Desi poate parea un exercitiu bun pentru a te ambitiona si a da cateva kilograme jos, hainele stramte nu vor arata niciodata bine pe un corp cu forme generoase.

Inafara faptului ca arata inestetic, un outfit care "tipa" nu va face nimic altceva decat sa scoata si mai mult in evidenta kilogramele in plus. Totodata trebuie evitate materialele satinate si lucioase pentru ca rolul acestora este sa curga pe silueta, si nu sa se muleze. Iar reflexia luminii asigurata de acest tip de material nu va face decat sa iti mai puna ceva kilograme.

Se zice ca negrul subtiaza. Chiar asa este! Odata respectata regula care interzice hainele foarte stramte, daca vei alege un look all black, impreuna cu pantofi cu botul ascutit si toc subtire (atentie, nu foarte subtire) vei arata chiar cu zece kilograme mai slaba. Asadar, unul din trucurile de succes este reprezentat din alegerea tinutelor monocrome, de preferat tonuri inchise.

Pantalonii. Ce croiala mi se potriveste?

Pantalonii cei mai potriviti sunt cei tip pana, in aceleasi tonuri inchise. Nu cumpara sub nicio forma pantaloni cu buzunare aplicate pe lateral. Daca iti achizitionezi o pereche de jeansi, mare grija sa nu ii iei prea stramti pentru ca vei parea "sugrumata". Evita pantalonii cu talie joasa pentru ca iti vor scurta picioarele si iti vor scoate si mai mult in evidenta abdomenul.

Topurile si tricourile recomandate sunt cele care nu se opresc in talie. Nu indesa bluzele in pantaloni pentru ca nu vei face nimic altceva decat sa evidentiezi zona abdomenului. Incearca sa eviti bluzele fara maneci, daca ai mainile groase, si cele foarte largi.

Cele mai potrivite decolteuri sunt cele in V intrucat separa sanii si alungesc silueta. Daca esti norocoasa unor sani mari, evita sa ii ridici prea mult prin sutiene push-up pentru ca astfel va va scurta zona decolteului si a gatului, deci veti parea "indesata".

Desi au revenit, sacourile de inspiratie masculina, care nu marcheaza talia, acestea nu sunt recomandate. Incearca unul cambrat, care sa depaseasca zona taliei si tine-l descheiat.

In categoria imprimeurilor permise intra cele mici, in culori discrete, precum si dungile verticale care alungesc incredibil. Dungile orizontale, florile uriase, bulinele sunt interzise. La fel si tricotajele largi.

Poarta tocuri, evita UGG-urile

La capitolul incaltaminte, desi nu este sanatos, cele mai potrivite sunt incaltarile cu toc. Si platformele pot fi o solutie numai daca le combini cu o rochie maxi. In ciuda aparentelor, platformele nu subtiaza picioarele daca ai gleznele groase, asa ca nu le purta cu fuste scurte.

Incaltamintea cu talpa joasa este comoda si recomandata de medici de aceea nu trebuie sa porti tot timpul tocuri. Evita totusi celebrele UGG-uri si alege balerinii cu varf ascutit, cizmele de calarie si sandalele romane care se incheie dedesuptul gleznelor. Cele care depasesc glezna iti vor "taia" picioarele.

Accesorizarea

Desi buclele fac cu ochiul oricarei femei, acest tip de coafura nu este recomandat femeilor cu forme generoase. Parul drept, fara artificii este cea mai potrivita alegere. Machiajul trebuie sa fie discret, natural. Daca alegi un machiaj strident, mai ales pe timpul zilei, nu vei face decat sa atragi atentia asupra ta intr-un mod neplacut.

Vei fi o aparitie delicata si rafinata daca vei alege accesorii finute, mici, subtiri. Desi in ultima perioada bijuteriile oversized au revenit in top, acestea iti vor incarca inutil tinuta si te vor face sa pari mai plinuta decat esti. Asadar, evita inelele mari, colierele uriase si cercei rotunzi si mari, dar mai ales bratarile imense. Iti poti alungi trupul cu o pereche de cercei lungi.

Cele mai potrivite posete sunt cele de marime medie, cu taieturi clasice. Evita-le pe cele foarte mari, de tip sac, si pe cele din materiale textile multicolorate. O geanta simpla, din piele, in 1-2 tonuri neutre, dreptunghiulara, reprezinta cea mai buna alegere.

Sursa: Curs de Fashion

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!