Cum ne imbracam la teatru

Cum ne imbracam la teatru

Desi in ultimii ani hainele cu care ne imbracam pentru o piesa de teatru si-au pierdut din pretiozitate, tinuta pentru aceasta ocazie continua sa fie una speciala. Doar asa putem pastra putin din farmecul vremurilor de altadata, a unor timpuri in care eticheta juca un rol esential in conduita indivizilor.

De aceea, militam pentru outfituri elegante, chic, in detrimentul celor mult prea casual, ba chiar insipide. Amintiti-va numai zambetul pe care il aveti pe buze atunci cand aveti in fata ochilor o doamna in varsta care isi aranjeaza atent palaria si isi scoate manusile brodate purtate pe timp de vara. Este o imagine de milioane!

Evident ca ar fi exagerat sa reproduceti intru totul acele tinute, insa puteti sa le adaptati timpurilor actuale, pastrand cateva elemente atat cat sa nu pareti din alt decor.

Rochia, cea mai sigura alegere

Doamnele si domnisoarele pot alege feminitatea unei rochii midi din dantela sau matase, peste care pot aseza un sacou intr-o culoare neutra pentru a estompa putin eleganta piesei principale din tinuta. Pantofii trebuie sa fie neaparat cu toc, ideal stiletto. Parul poate fi prins intr-un coc clasic sau lasat pe umeri, in bucle lejere.

In ciuda faptului ca vorbim de un eveniment de arta, machiajul trebuie sa puna accent fie pe buze, fie pe ochi. Niciodata pe ambele componente al fetei. Nu am vrea sa facem concurenta actorilor. O reteta care nu da niciodata gres este rujul rosu pentru buze, in timp ce ochii sunt discreti machiati cu mascara.
Pentru o seara la teatru puteti sa alegeti o poseta plic, in culori puternice sau, mai sigur, pe negru. Accesoriile pot fi extravagante, insa mare grija la exagerari. Alegeti sa puneti accent pe o singura parte a corpului: daca cerceii sunt stil candelabru, colierul trebuie sa fie mai discret. Puteti forta nota cu un inel supradimensionat, dar nu alaturi de o bratara oversized.

Pantalonii eleganti, o solutie la indemana

Daca in rochie nu va simtiti confortabil, pantalonii din stofa, eleganti, reprezinta o optiune. Croiala, culoarea trebuie sa fie simple. Fara tinte, strasuri si alte detalii de discoteca. Pentru un plus de rafinament, in partea de sus ideala este o camasa victoriana, cu un guler studiat, in care volanele vin in valuri. Este o piesa de rezistenta, desprinsa din piesele de teatru sau din filmele de epoca. Daca volanele nu va sunt pe plac, puteti alege un model care se incheie peste ultimul nasture cu o funda.

Pantofii cu toc sunt obligatorii. In cazul acestor modele de camasi, puteti renunta la colier. In schimb cerceii pretiosi, cu pietre sunt ideali. Asortati-i cu un inel cu piatra de dimensiuni mari. Pentru cele mai curajoase dintre voi, palaria rotunda, din fetru, cu boruri scurte va va scoate din anonimat. Daca totusi vi se pare prea mult, va puteti accesoriza podoada capilara cu o bentita cu o funda din satin sau dantela.

Interzis!

Desi in zilele noastre nimeni nu va va arata cu degetul daca va duceti la teatru in pantaloni scurti sau un papuci de vara, este de preferat sa evitati aceasta tinuta mult prea "de casa". O piesa de teatru inseamna arta, inseamna cultura, iar un asemenea outfit ar reprezenta o jignire la adresa acestui mediu artistic de valoare.

Barbatii ... la teatru

Barbatii care nu pot renunta la jeansi, pot pastra aparentele cu ajutorul unei camasi bine calcate, business-elegante. Daca vremea va permite, puteti pune deasupra un sacou. Pantofii trebuie sa fie eleganti. Desi tenisi sau adidasii reprezinta o solutie mai practica, vizionarea unei piese de teatru trebuie facuta pastrand eticheta.
In situatia in care domnii aleg pantalonii de stofa, dar s-ar simti inconfortabil sa puna in partea de sus o camasa atent aranjata, tinuta poate fi salvata cu un pulover en coeur sau cu un tricou simplu peste care puneti un sacou.
In loc de final, mentionam ca un barbat la costum, pasind pe treptele unui teatru va trezi interesul tuturor doamnelor si domnisoarelor care inteleg importanta unei astfel de tinute la un astfel de eveniment.

Sursa: Curs de Fashion

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!