Cum ne imbracam la interviul de angajare

Cum ne imbracam la interviul de angajare

In cazul unei interviu de angajare expresia "Prima impresie conteaza" se aplica mai mult ca niciodata. Felul in care aratati, modul in care gesticulati, cum v-ati aranjat parul sau cum v-ati aplicat machiajul (in cazul doamnelor si domnisoarelor) cantaresc foarte mult in ochii reprezentantului de la resurse umane.

Totodata, este deosebit de important sa alegeti vestimentatia corecta pentru aceasta situatie. In realizarea tinutei trebuie sa tineti cont de cateva criterii cum ar fi: decenta, bunul-gust, simtul masurii si, in ultimul rand, creativitatea(daca discutam de un job la o agentie de publicitate. In cazul mediului bancar, originalitatea iese clar din discutie).

Job in vanzari

In cazul in care locul de munca la care aspirati este ca reprezentant vanzari, este preferabil sa alegeti tinute clasice, nu foarte elegante, in culori neutre. Nu uitati ca va trebui sa vindeti, deci sa convingeti. Iar pentru a avea rezultate bune, credibilitatea este un factor cheie.

Femeile pot alege o pereche de pantaloni pana, la care adauga o bluza simpla (potrivita in special pentru doamne) sau un tricou fara imprimeuri, intr-o nuanta stearsa (in cazul domnisoarelor). Pentru un plus de credibilitate/seriozitate, alegeti sa purtati un sacou. Accesoriile nu trebuie sa lipseasca, insa acestea trebuie sa fie discrete.

Barbatii pot purta o pereche de pantaloni din stofa sau de blugi negri, kaki ori bleumarin. Sacoul, ca si in cazul femeilor, face impresie buna. Daca nu doriti sa aratati scrobit, puteti opta pentru un pulover en coeur sau pentru un tricou clasic, simplu, in locul camasii.

In domeniul bancar

Daca va pregatiti discursul pentru un job la banca, tinuta este deosebit de importanta. In acest mediu nu sunt acceptate tricourile, jeansii, bluzele decoltate sau cu un umar lasat ori fustele scurte si foarte scurte.

Costumul este cel mai potrivit, insa trebuie sa fie casual-elegant, si nu cu tesatura stralucitoare. Asadar, daca aveati de gand sa puneti pe voi costumul de la nunta fratelui, nu o faceti: trebuie sa fiti serios, elegant. Nu trebuie sa iesiti in evidenta cu nimic. Camasa bine calcata trebuie bagata in pantaloni.

Accesoriile la barbat sunt strict interzise. Singurul obiect admis este ceasul, care trebuie sa fie casual-elegant. La femei accesorizarea este minima. Cerceii candelabru nu sunt potriviti, nici colierele oversized. Totodata, mainile trebuie sa arate perfect, nuantele lacului de unghii trebuie sa fie pastelate, iar parul prins in coada sau in coc. Parul desprins este simbol al sexualitatii, factor total reprimat in mediul bancar.

Daca aspirati la un job in presa

Daca munca de jurnalist va pasioneaza, aflati ca vestimentatia potrivita la un interviu de angajare depinde de notorietatea si specificul revistei/ziarului. Daca discutam de o revista de lifestyle, atunci aveti ceva mai multa mana libera.

Femeile pot face o declaratie de stil, in cazul in care vorbim de sectiunea de moda. Important de retinut este ca atunci cand vrei sa fii originala, poti gresi flagrant. Daca nu stapaniti foarte bine arta vestimentatiei, renuntati la accesorizarea excesiva si la mixul de culori tari. Nu uitati: Less in More!
De preferat este tinuta formata din piese clasice (sacouri de inspiratire masculina, tricoul alb alaturi de jeansi skinny, topuri in pasteluri, pantofi cu toc mediu, usor gros). Puteti personaliza outfitul cu accesorii pe masura daca doriti sa arati ca stiti cu ce se mananca moda: o esarfa colorata prinsa in jurul gatului, un colier supradimensionat aplicat intotdreauna peste un tricou simplu la baza gatului sau o curea subtire animal print.

Nonconformistii de la departamentul de creatie publicitara

Daca va pasioneaza publicitatea, atunci sunteti un noros. Tinutele nonconformiste, originale reprezinta o mica mostra a ceea ca ar putea iesi din mainile dumneavoastra pe viitor. De aceea, asigurati-va ca nu intreceti masura. Este preferabil sa fiti creativ, dar nu sorcova! Pentru a va asigura ca nu gresiti, optati pentru un accesoriu iesit din comun si lasati hainele sa fie cat mai simple. Totusi, daca insistati sa impresionati prin stilul dumneavoastra, aveti grija la melange-ul de texturi, imprimeuri si volume. De exemplu, nu purtati mai mult de un element animal print.

Indiferent de specificul jobului la care aplicati, este important sa aveti parul proaspat spalat, sa purtati un parfum discret, machiajul sa fie la fel de discret, iar mainile sa arate ingrijit.

Pentru a evita orice fel de greseala vestimentara, inainte de intalnirea propriu-zisa, intrebati daca exista un dress code. Acest detaliu va va ajuta sa luati cele mai bune decizii pentru a face o buna prima impresie!

Sursa: Curs de Fashion
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!