Cum ne imbracam la fitness

Cum ne imbracam la fitness

Fie ca practici sport pentru a slabi, de placere sau de intretinere, echipamentul in care alegi sa te imbraci trebuie sa indeplineasca anumite conditii. In plus alegerea unei tinute corecte poate da reale batai de cap atunci cand ai de ales din atatea tipuri de materiale, modele de tricouri sau de pantaloni.

Prima regula: comoditatea. Pentru ca exercitiile fizice sa fie efectuate corect, iar tu sa nu te simti sufocat(a) alege haine comode, care sa iti permita sa faci miscari fara a te simti incorsetat. Hainele trebuie sa fie la fel de flexibile pe cat iti propui tu sa fii la sala de fitness.

Materialele potrivite

Pentru ca traim in secolul XXI, marii producatori de articole sportive s-au gandit sa raspunda nevoilor noastre prin realizarea articolelor sportive din materiale sintetice inteligente precum thermolite, climawarm, coolmax, climaLite, climaCool, X-static, lycra sau dryfit, in combinatie cu bumbac. Acestea sunt atat de evoluate incat ajuta la reglarea temperaturii corporale si chiar pastreaza pielea uscata.

Mare atentie la achizitionarea hainelor pentru sport intrucat nu orice poliester este sanatos. De obicei, aceste membrane evoluate se regasesc doar in oferta marilor branduri, la preturi ceva mai piperate.

Bumbacul, o alegere ieftina si sigura

In cazul in care bugetul nu va permite o tinuta pentru fitness "tehnologizata", cea mai sigura si sanatoasa alegere este bumbacul. Tricourile si pantalonii 100% din bumbac sau in combinatie cu elasten lasa pielea sa respire si impiedica iritatiile pielii. Evitati hainele cu eticheta obscura, realizate din din poliester.

Femeile pot opta pentru o pereche de pantaloni elastici, asa-numitii colanti, pentru a se putea misca in voie. Pentru partea superioara a corpului, puteti alege un maiou mulat din bumbac, combinat cu lycra, cu sustinere pentru sani. In cazul in care maioul nu are o astfel de sustinere, exista bustiere.

Pentru doamnele si domnisoarele indraznete, magazinele cu articole sportive comercializeaza body-uri vesele, pe care le puteti asorta cu o pereche de colanti si jambiere.

Incaltamintea potrivita

Incaltamintea joaca un rol esential in practicarea cat mai corecta a exercitiilor fizice. Alegeti pantofii sport de calitate, care sa va permita flexarea piciorului si care sa fie totodata usori. Evitati celebrii tenisi din tarabele aglomerate de cartier pentru ca nu asigura respiratia pielii piciorului, au un calapod incomod si o talpa care nu amortizeaza socul (in cazul sariturilor sau pe banda de alergat).

Barbatii pot face fitness intr-o pereche de pantaloni scurti din bumbac sau pentru cei mai impatimiti, intr-o pereche de pantaloni pana la genunchi, mulati, realizati din materiale inteligente. Accesoriile precum ceasul, lantul, bratara sau inelul nu au ce cauta in sala de sport.

Aceeasi regula este valabila si pentru femei: lasati la vestiar inelele, colierele, cerceii si bratarile. Totodata, parul trebui prins in coada iar suvitele rebele prinse cu ajutorul unor agrafe pentru a nu va incomoda si pentru a nu provoca iritatii la nivelul pielii.

Fara machiaj la sala de sport

Atunci cand faci sport, este ideal sa nu porti niciun fel de machiaj. Desi mascara waterproof pare a fi in regula, orice urma de machiaj de pe fata va interactiona cu transpiratia survenita in urma efortului fizic. De aceea, ai grija ca in rucsac sa porti servetele demachiante, daca te duci la sala direct de la birou, sau pur si simplu sa nu porti machiaj daca te duci la fitness direct de acasa. Un luciu de buze este suficient cat sa pari fresh in drumul catre antrenament.

Un rol deosebit de important il are si prosopul. Pe langa faptul ca poti sterge micii stropii, dovezi ale efortului tau sustinut, acesta poate fi pus peste saltea sau peste alte aparate pentru a evita contactul direct cu acestea si deci cu urmele lasate de ceilalti abonati la sala.

Totodata, din echipament nu trebuie sa lipseasca sticla cu apa, antiperspirantul, gelul de dus (in cazul in care faci dus la sala) si iPod-ul cu cele mai energice melodii.

Sursa: Curs de Fashion

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!